Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Vídeň

Vídeň, město, které vás okouzlí v každém ročním období

Vídeň, hlavní město Rakouska, je kulturní a hospodářské centrum střední Evropy. Město je celkem podobné Praze, jelikož zde najdete spoustu hotelů, restaurací, kaváren, ale i kostelů a zajímavých budov. Mimo to byla Vídeň oceněna nejlepším městem k životu na světě , a toto označení má své důvody.


Turisté jezdí do Vídně především za kulturním vyžitím, jelikož je Vídeň městem památek, muzeí a malebné architektury. Najdete zde vše od secesních staveb až po moderní architekturu. Mezi ty nejznámější pamětihodnosti patří především gotický Dóm Svatého Štěpána, něco jako pro Prahu chrám sv. Víta, radnice, budova Parlamentu, habsburské sídlo Hofburg, kde se dnes nachází i sbírka korunovačních klenotů, Vídeňská Opera a Burgtheater. Nejnavštěvovanějším místem je ale asi zámek Schönbrunn, kterému se přezdívá “rakouské Versailles“, jelikož sloužil jako rezidence pro císaře. Nejen že se pozastavíte nad samotnými budovami Schönbrunnu, ale dech vám vyrazí i celý komplex i se zahradami, umělým vodopádem a upravovanými záhony. Zámek Belveder se zase bude líbit tomu, kdo dokáže ocenit velkou kolekci obrazů především od rakouských malířů.

Pokud vás ale zajímá alternativní scéna, vydejte se do muzejního komplexu Museumquartier s výstavami malířů současného umění. Blízko Museumquartier pak najdete spoustu alternativních galerií a kin, nebo třeba kavárnu Das Mobel, kde si můžete zakoupit nábytek od mladých designérů. Zajímavou architekturu ve Vídni zase vybudoval třeba Hunderwasser, zajímavý je především Hundertwasserhouse nebo teplárna ve Spittelau. Za zábavou se vydejte k Dunaji do zábavního střediska Práter, kde se můžete svézt na Obřím kole Reisenrad nebo navštívit různé horské dráhy, domy hrůzy, ale třeba i planetárium.

Mimo historických památek a různých atrakcí je Vídeň zajímavá i proto, že je sídlem mnoha mezinárodních organizací, nad Dunajem se například nachází UNO City, mrakodrapy představující domov pro OSN. Také zde najdete hned několik prestižních univerzit.

Vídeň vám má co nabídnout v každém ročním období. V létě je spousta možností ke sportovnímu vyžití na 21 km dlouhém, uměle vybudovaném ostrově Donauinsel, kde se navíc odehrává i známý open air festival Donauinselfest. V zimě jsou zase oblíbené vánoční trhy, nejznámější z nichž je na náměstí Rathausplatz, ze kterého pochází symbol vánoční Vídně, totiž srdíčkový strom. Navíc se zde po celý rok vyplatí ochutnat vídeňské speciality, třeba vídeňský řízek, nebo nakoupit pamlsky na “mlsacím” trhu Nashmarkt.

Vídeň je ideální destinací na prodloužený víkend spojený s prohlídkou malebného města, nákupy nebo třeba intenzivní jazykové kurzy. Němčina dnes patří k nejvyhledávanjším evropským jazykům a její znalost je výhodná hlavně pro nás, a to kvůli politickým i ekonomickým vztahům s Němci a Rakušáky. Ač se na německé jazykové kurzy v zahraničí můžete vydat i do spousty dalších destinací, Vídeň si rozhodně hned zamilujete a nebudete proto litovat, že jste si pro váš intenzivní kurz němčiny nevybrali jiné město.

 
Tagy: , , , ,



3 komentářů k článku “Vídeň”

  1. Eva Kaluzova 01.12.2011 v 13:47

    Ve Vidni jsem nedavno byla a je to opravdu nadherne mesto:)

  2. Můžu potvrdit, miluju ve Vídni tu atmosféru Vánočních trhů.

  3. Vídeň je opravdu nádherné evropské město. Atmosféra Vánočních trhů je nesrovnatelná a je to v podstatě za rohem. :) Určitě doporučuji. :)


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist